Употреба:

Ламарината е материал, който намира много широко приложение, поради големите възможности за допълнителна обработка. Тя може да се изрязва, огъва в различни форми, пробива. Намира приложение в строителството, по-конкретно в изграждането на покриви на сгради, стълби, в промишлеността – машиностроене, автомобило и самолетостроене, части от обзавеждане – метални врати и други.

 

Характеристики и видове ламарина:

Ламарината, която предлагаме е с различна дебелина и варира в широките граници от 0.5 до 40 мм.

Форматите са два. На листове ламарина и на рулони.

Според използвания материал и примесите ламарината може да бъде черна ламарина, стомана и поцинкована ламарина.

Според метода на обработка видовете ламарина, която ще намерите при нас, е горещо валцована и студено валцована. Валцоването представлява изтъняване на метала до определена дебелина чрез минаването му през валци, като в единия случай обработвания материал е загрят, а в другия е с нормална температура. Чрез него, освен търсената дебелина на ламарината, се постигат и еднородност и определени механични свойства. Студено валцованата ламарина е по-пластична и податлива на огъване. Издръжливостта и надеждността на ламарината не се различава като краен резултат, независимо от двата метода на обработка. Дебелината на студено валцованата достига размери от 0.5 до 1.5 мм., а на горещо валцованата от 1 до 40 мм.

Според повърхността на материала, ламарината е гладка, рифелова и гофрирана ламарина. Профилираната гофрирана ламарина, която се среща и под наименованието LT ламарина, а също и покривна ламарина, се използва за изграждането на покриви, стени, прегради и успешно се налага като опция в съвременните строителни решения. Тя е поцинкована, което я прави устойчива на въздействията на околната среда. С леко тегло в сравнение с други материали използвани за същата цел, но същевременно и издръжлива на натоварвания. Дебелините на материала варират от 0.4 мм до 0.8 мм.

Рифеловата ламарина е с голяма якост на опън, силно товароустойчива и с антислипъри повърхност поради шарките по повърхността ѝ. Това я прави често употребяван материал за изработката на стълби, стъпала, рампи за товарене и разтоварване.

Гладката поцинкована ламарина е на листа и на рулони с различна дебелина.

 

Контрол на качеството:

Продуктите са придружени от необходимите сертификати, които удостоверяват техническите им характеристики, така че да се гарантира качеството и безопасността на употребата им.

 

Продажба на ламарина:

Може да закупите ламарина като се свържете с нашия отдел “Склад за черни метали” на посочената контактна информация. Ще ви консултираме спрямо нуждите и изискванията на вашия проект. Предлагаме и разкрой на ламарина по размери и изисквания на клиента.