Характеристики и видове тръби

Металните тръби, които предлагаме в Метимпекс, са черни  и поцинковани. И двата вида са произведени от изходен материал  стомана, но при поцинкованите има покритие от цинк, което ги предпазва от корозивни външни въздействия. Те са с много дълъг живот на употреба, между 5 и 10 десетилетия.

Тръбите са с различен по размер диаметър, с различна дебелина на стените и с различна дължина.

По метода на своята изработка те се делят на шевни и безшевни тръби. Безшевните тръби се получават чрез горещо или студено валцуване, докато шевните се произвеждат чрез заваряване на краищата на лист ламарина. Липсата на шев при безшевните тръби осигурява тяхната висока устойчивост и сигурност по цялата дължина и диаметър на тръбата. Те са неподатливи на спуквания и увреди. Тези им характеристики ги правят особено подходящи в индустриалното и промишлено строителство, където се изисква особено висока степен на якост и устойчивост.

 

Употреба

Металните тръби се употребяват в различни сфери на индустрията и строителството.

Безшевните тръби са приложими в изграждането на метални конструкции на промишлени сгради, рамки на сгради.

Те се използват и за изграждането на тръбопроводи, газови линии, тръби за парно и отоплителни инсталации. Поради спецификата в химическия състав, за газопроводите се използват черни, а не поцинковани тръби. Те служат и за провеждането на газта до уредите в бита. Черни стоманени тръби се включват и при пожарогасителни системи заради устойчивостта им на висока температура.

Метални тръби се използват и за оранжерии, за скелета, за огради, метални тръби за парапети.

 

Контрол на качеството

Тръбите, които закупувате от нас са придружени от необходимите доклади за тестове и физически свойства, произход на продукта, удостоверяващи техническите им характеристики, така че да се гарантира качеството и безопасността на употребата им.

 

Продажба на метални тръби

Може да закупите метални тръби като се свържете с нашия отдел “Склад за черни метали” на посочената контактна информация. Ще ви консултираме спрямо нуждите и изискванията на вашия проект.

Информация може да откриете и в продуктовия ни каталог.

При нас може да си поръчате тръби и в необходимите за вас размери и дължина.